Organisatie

Jazz in Thals

Net als de vorige jaren heerst rondom de Grote Markt van Herentals op pinksterzondag een gezellige drukte. De vorige edities enthousiasmeerde telkens meer dan 1400 muziekliefhebbers en ook Jazz in Thals 2017 belooft opnieuw een succes te worden, met een nieuwe locatie en een affiche met namen uit de top van de Belgische jazzscene.

Jazzmuziek op intieme wijze bij een groot publiek te brengen, vormt onze missie. Jazz in Thals wil mensen warm maken voor de diverse stijlen die je binnen de rijkdom van jazz terugvindt. Een samenwerking met het nieuwe jeugdcentrum 2200 om de jeugd hierbij te betrekken, mocht dan zeker niet ontbreken. En, niet onbelangrijke, Jazz in Thals wil dit GRATIS blijven aanbieden.

Deze derde editie moet zeker niet onderdoen voor de meer ‘belegen’ festivals. Met namen zoals het Jef Neve, Bart Defoort Quintet, Rebirth Collective, Dervish van Toine Thys, Jan Muës Quartet, … ligt het niveau erg hoog en staan de beste muzikanten uit de Belgische jazzscene op het podium.

Het Cal Tjader Project van onze eigen Andres Liefsoens zorgt met zijn latin jazz mee voor de verscheidenheid en de kwaliteit die Jazz in Thals in zijn programma nastreeft. En zoals elk jaar maken we ook nu plaats voor jonge talenten met het David Thomaere Trio. Zij maken het lijstje compleet voor een sfeervolle beleving van een gevarieerde en kwaliteitsvolle editie Jazz in Thals.

Exclusief dit jaar is het intieme pianoconcert van Jef Neve solo in hotel Karmel. Dit wordt een zittend concert met verplichte reservatie gezien het beperkt aantal plaatsen. Vol is Vol. Meer info over de reservatie vind je terug op de pagina van hotel Karmel of op die van Jef Neve solo.

Ook de innerlijke mens wordt verzorgd met de introductie van een nieuwigheid: Food&Music. Een eettent op de Grote Markt brengt o.a. een overheerlijke ‘Jazz-in-Thals-burger’. 

Een app waarmee je een persoonlijk programma kan samenstellen uit het ruime aanbod, maakt een optimale beleving van Jazz in Thals 2017 compleet. Het is een interactieve tool die het makkelijker maakt om jouw favoriete programma te volgen. Je vindt er alle info over het evenement, programma en de groepen, maar je kan ook jouw eigen jouw favorietenlijst aanmaken. Je krijgt dan een bericht wanneer één van je favoriete groepen start met optreden en je nog niet in het juiste café zit. Zo moet je nooit missen wat je echt wil zien. De update naar versie 2017 zal aangekondigd worden via Facebook en de nieuwsberichten van deze website.

Beleef mee de rijkdom van jazzmuziek op deze derde gratis editie van Jazz in Thals.

Het Jazz in Thals team

Andres Liefsoens  –  Birger Embrechts  –  Jan Goossens  –  Jochen Van Laere  –  Leo Van Wolputte

Contactgegevens

Bovenrij 59, 2200 Herentals

014 22 15 12

info@jazzinthals.be

04 juni 2017 vanaf 20u