Djartman

club Unico

Omschrijving

Djartman
in club Unico

Frank De wolf (bass), Sam Stuyck (zang), Nathan Kerstens (piano)

DJARTMAN brengt een selectie van jazz standards maar ook enkele Nederlandstalige verrassingen worden onder handen genomen. De stem, piano en contrabas zorgen samen voor een uniek klankbeeld waarin dynamiek, intimiteit en trialoog centraal staan.

Nathan Kerstens studeerde af voor piano aan het conservatorium van Antwerpen. Zijn creatieve en virtuoze, maar tevens smaakvolle solo’s maken hem tot ideale pianist van een jazzgroep. Het feit dat hij jarenlang pianist was bij het Frank De Wolf Trio, zorgt voor een dusdanige muzikale interactie dat hij tevens de ideale pianist is voor Djartman.

Sam Stuyck studeerde klassieke gitaar om nadien de blues, alsook de jazz van Django Reinhardt te ontdekken. Hij maakte jarenlang deel van het trio van Jokke Schreurs maar hij ontdekte ook zijn unieke stemkleur, waardoor hij een ander muzikaal pad begon te bewandelen : hij volgde zanglessen, leerde het vocale jazz-oeuvre kennen en werd de zanger bij ondermeer Ritz en Route.
Sam Stuyck is de bezieler van Djartman, een samentrekking van Django Reinhardt en Johnny Hartman.

Frank De Wolf is een muzikale duizendpoot die zijn sporen heeft verdiend als dirigent, trompettist en contrabassist. Zo speelde hij met zijn eigen trio concerten in binnen-en buitenland. Hij wordt zeer veel gevraagd bij orkesten, bigbands en jazzcombo’s.
Djartman is een groep waarin hij zich, volgens eigen zeggen, muzikaal volledig thuis voelt.

www.djartman.be