EMIE R ROUSSEL TRIO | 21.03.2020

Project Info

Omschrijving

Jazz in Thals Sessions ism de Chapelle
Emie R Roussel Trio

Zaterdag 21 maart 2020  •  de Chapelle, Wolstraat 27, Herentals
Deuren: 19u30    Concert: 20u30
Vvk : 17 euro  •  jazzinthals.be/tickets  •  café Brigand (Herentals)
Kassa : 20 euro  •  [-21] 10 euro
Info: [email protected]

Emie R Roussel Trio (CAN)

LineUp: Emie R Roussel (piano), Nicolas Bédard (bas) en Dominic Cloutier (drums)

Sinds 2010 is het Emie R Roussel Trio dé revelatie binnen de Canadese jazzscene.
Het is reeds tien jaar geleden dat het trio zijn eerste album uitbracht. De jaren nadien waren zeer inspirerend door de vele ervaringen die ze opdeden, ook in de klassieke muziek, en de ontmoetingen met muzikanten die wereldwijd hun pad kruisten.
Nu aan het begin van een nieuwe periode liet het trio zich inspireren door al die momenten en ontmoetingen uit het verleden te bundelen. Hun muziek neemt je mee op een reis naar de schoonheid en de geur van deze prachtige plekken.
Het nieuwe programma RYTHME DE PASSAGE lijkt dan ook op een conversatie en schommelt moeiteloos tussen akoestisch/intimistisch en elektronisch/uitgelaten. De muziek is op zijn beurt rustig of onrustig, zelfs gepassioneerd. Dit avontuurlijke trio is bijzonder goed op elkaar ingespeeld en bruist van creativiteit, muzikale overgave, passie en chemie.
Het Emie R Roussel Trio viel al verschillende keren in de prijzen. Meest recent nog het Stingray Rising Stars Award tijdens het TD Halifax (Canada) jazz festival van 2018. In april 2019, werd het Emie R Roussel Trio eveneens gekozen als een van de acht niet-Europese groepen voor de “Overseas Night”, een officiële showcase op het prestigieuze festival Jazzahead! 2019 in Bremen, Duitsland..

Emie R Roussel Emie R Roussel stapte in de voetsporen van haar vader jazzpianist Martin Roussel. Zij haalde haar bachelor degree in jazzpiano in 2011 aan de Universiteit van Montréal. Emie is een vaste waarde in de Canadese jazzscene en speelde samen op met o.a. Terry Clarke, Mike Gauthier, Dave Watts, … Tijdens het 35ste Montréal Jazz Fest Ze speelde ook samen met saxophonist Yannick Rieu en de zangeres Elizabeth Shepherd.

Nicolas Bédard startte zijn musicale carrière in Quebec City onder begeleiding van bassist Antoine Daignault. Hij zette zijn studies verder aan de McGill University waar hij onderricht werd door o.a. Fraser Hollins, Remi Boduc, Jan Jarczyk en Joe Sullivan. Nicolas nam deel aan verschillende projecten zoals het Rafael Zaldivar Trio, Makaya en Trio Buxo. Sinds 2012 is hij lid van het Emie R Roussel Trio.

Dominic Cloutier ontdekte zijn passie voor de drums op zijn tiende. Na het behalen van zijn bachelor degree aan de Universiteit van Montréal trok hij naar The Drummer Collective in New York om zich te perfectioneren. Tijdens deze periode speelde hij samen met o.a. Dan Bigras, Jean-Pierre Ferland, Chakidor en Claude Barzotti. Sinds 2012 is hij lid van het Emie R Roussel Trio.