Louis Armstrong Celebration Band

Omschrijving

Louis Armstrong Celebration Band
in café Brigand

Foto: Nico Brons

Michael Varekamp (trompet, vocals), Harry Kanters (piano), Peter Verhas (clarinet/sax), Harry Emmery (contrabas) en Erik Kooger (drums)

Trompettist & zanger Michael Varekamp is tien jaar als ‘ie een plaat vindt in de platenkast van zijn vader: The Townhall Concert van Louis Armstrong. Hij zet ‘em op en is direct verkocht. Hij kan alleen maar denken ‘dat wil ik ook!’. Wat volgt is een intensieve tijd van proberen, luisteren, oefenen en opnieuw proberen. Tien jaar later reist hij de wereld over als jazztrompettist en Louis Armstrong kenner. Hij maakt vijf jaar deel uit van de Dutch Swing College Band, krijgt de Kobe Award in Japan, speelt in Jazz at Lincoln Center, is special guest in de band van Kenny Ball en treedt op in een New Orleans programma samen met Branford Marsalis.

Als hij – nog weer tien jaar later – een pelgrimstocht naar het huis van Louis in New York City maakt en op de trompetten van Louis mag spelen raakt hij opnieuw geïnspireerd. Samen met de fameuze pianist Harry Kanters besluit hij een band op te richten die de muziek van Louis klassiek benadert: The Louis Armstrong Celebration Band. Deze band speelt in de klassieke all star bezetting van Louis en legt zich toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren ’40 en ’50.

De fameuze pianist Harry Kanters uit Breda is een absolute meester op het gebied van swing en oude stijl jazz. Niet voor niets speelde hij veelvuldig met topsolisten zoals Leroy Jones, Dan Barret en Jason Marsalis in clubs en op festivals over de gehele wereld.

De twee besluiten zich te omringen met toegewijde musici die hun sporen in de traditionele jazz ruimschoots verdiend hebben. Niet voor niets speelden de overige leden van het gezelschap speelde o.a. met de Reunion Jazz Band, Glenn Miller Orchestra, Scott Hamilton en Lilian Boute.

Het publiek wordt door dit unieke All Star gezelschap meegenomen op een reis door de tijd dat de jazz steevast een feestje was. De muziek leeft en swingt en maakt het personage van Louis haast voelbaar.

What a Wonderful World!