Tribute to CHET BAKER | 03.12.2019

café Brigand

Omschrijving

Jazz in Thals Sessions
Tribute to Chet Baker

Dinsdag 03 december 2019  •  café Brigand, Bovenrij 59, Herentals
Deuren: 19u30    Concert: 20u30
Vvk : 15 euro  •  café Brigand (Herentals) • jazzinthals.be/tickets
Kassa : 20 euro  •  [-21] 10 euro
Info: [email protected]

Tribute to Chet Baker

Chesney (Chet) Henry Baker, Jr. (Yale, Oklahoma, 23 december 1929 – Amsterdam, 13 mei 1988): Amerikaans trompettist en zanger.

Hoe anders kunnen we een betere ‘tribute” brengen aan Chet Baker dan met zijn originele ritmesectie!
Met John Engels aan de drums en Jean-Louis Rassinfosse op bass hebben we twee iconen die jaren met Chet Baker toerden en verschillende albums opnamen. Tijdens dit concert worden ze bijgestaan door Jan Muës op trompet en Johan Clement op piano.

John Engels
John Engels is een Nederlandse jazz-drummer. Hij speelde onder meer met Stan Getz, Clifford Brown, Ben Webster, Chet Baker, Cab Kaye, Dizzy Gillespie, Johnny Griffin, Phil Woods, Tommy Flanagan, Hank Jones, Sonny Stitt en Wynton Marsalis. Hij speelde op zo’n 160 platen mee.
Als hoogtepunt in zijn carrière noemt Engels zelf de tournee die hij met trompettist Chet Baker door Japan maakte. Hier verschenen twee platen van, evenals een dvd.
Hij kreeg een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival (1985), de Boy Edgar Prijs (1989) en kreeg zes Edisons voor zijn platen. Van 1987 tot 1993 en van 2000 tot 2002 kreeg hij elk jaar de Benelux Award voor de beste drummer.

Jean-Louis Rassinfosse
Jean-Louis Rassinfosse is een Belgische jazz-contrabassist en autodidact. Van 1975 tot 1985 vergezelde hij trompetist Chet Baker op tournee in Europa in trio met gitarist Philip Catherine . Tijdens deze periode nam hij zes albums op.
Jean-Louis Rassinfosse heeft met veel Belgische muzikanten gewerkt, waaronder Toots Thielemans, Michel Herr, Jacques Pelzer, Ivan Paduart en Sadi. Hij begeleidde ook verschillende buitenlandse musici, zoals Pepper Adams, Philly Joe Jones, Clifford Jordan, Slide Hampton, Joe Henderson, Michel Petrucciani en vele anderen. Hij nam verschillende albums op met o.a. Joe Henderson, Claudio Roditi, Gustavo Bergalli en Anca Parghel.

Jan Muës
Sinds vele jaren staat trompettist Jan Muës in de Belgische jazzscene bekend om zijn melodieuze improvisatiestijl. Alle mogelijke sferen en emoties weet hij op zijn instrument te vertolken.
Hij richtte zijn eigen kwartet en septet op en speelde op nationale en internationale festivals en podia: Middelheim, Milaan, Madrid, Cambridge, Berlijn, de Gentse feesten, Amsterdam, de World Expo in Sevilla, … Hij was tevens muzikale gast op radio en TV met o.a. Tribute to Chet Baker op KLARA.
Hij was ook jaren de eerste solist in het orkest en de combo van François Glorieux en hij speelde in het BRT Jazzorkest. Als solist speelde hij met het Vlaams Radio Orkest o.l.v. François Glorieux.

John Clement
Johan Clement is een in Antwerpen geboren pianist die op zijn 10 jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland verhuisde.
Vanaf 1982 is Johan vooral actief als professioneel pianist in België in het New Look Trio van Roger Vanhaverbeke (1982‐ 2011). Door de jaren heen begeleidde hij vele topmusici zoals o.a. Toots Thielemans, Deborah Brown, Art Farmer, Scott Hamilton, Georgie Fame, Mark Murphy, Sal Nistico, Jerome Richardson, Johnny Griffin, Dave Pike, Clark Terry, Philippe Cathérine, Ali Ryerson & Slide Hampton, …
Inmiddels zijn er van Johan 23 albums verschenen waarvan ‘Some Other Time’ zijn allernieuwste is.