Andres Liefsoens Kwartet | 23.11.2018

Art Center Hugo Voeten

Omschrijving

Jazz in Thals Sessions
Andres Liefsoens Kwartet

Vrijdag 23 november 2018
Art Center Hugo Voeten, Vennen 22, Herentals

In samenwerking met Art Center Hugo Voeten organiseert Jazz in Thals een speciale editie van Jazz in Thals Sessions met het Andres Liefsoens Kwartet en dit in het kader van een retrospectieve tentoonstelling van Leon Van Essche. Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid een geleid bezoek te brengen aan deze tentoonstelling. Hiervoor dien je wel vooraf te reserveren.

Deuren: 19u    Geleid bezoek: 19u30 (± 45 min)    Concert: 20u30
Vvk : 12 euro • café Brigand (Herentals) • Art Center Hugo Voeten (Herentals)
Kassa : 15 euro • [-21] 5 euro  –  RESERVATIE: [email protected]

ANDRES LIEFSOENS KWARTET

Muziek vol verbeelding én krachtdadigheid.
Muziek die geen vooroordelen kent…
Muziek die traditie verzoent met minder gebruikte paden op gekend terrein.
Muziek met wisselende gevoelens, van vrolijk tot droevig, van aaibaar tot agressief… maar steeds met passie…
Muziek waarbij de bijzondere instrumentatie (vibrafoon & marimba, gitaar, contrabas en drums) een belangrijk aandeel heeft in het kleuren van de gevoelens…

Line up:
Andres Liefsoens (vibrafoon & marimba) – Hendrik Braeckman (gitaar) Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) – Luc Vanden Bosch (drums)

LEON VAN ESSCHE – ‘Ars Hermetica’

Het Art Center Hugo Voeten is verheugd de allereerste retrospectieve tentoonstelling te organiseren van Leon Van Essche (1919-1993).
Aan de hand van meer dan 300 documenten en kunstwerken biedt de expositie een overzicht van de artistieke loopbaan van een Antwerps matroos die vervolgens dichter en beeldend kunstenaar werd.
Hoewel Van Essche onbekend is bij het grote publiek, is zijn werk getoond in gerenommeerde Europese en Amerikaanse instellingen. Ook zijn teksten zijn verschenen in tijdschriften die een internationale verspreiding kenden, zoals Labris dat uitgegeven werd in Heist-op-den-Berg, hier vlakbij.
Toen Van Essche’s visuele en concrete poëzie gepubliceerd werd, kwam ze bij sommigen bewust duister over, terwijl anderen er dan weer geen enkele betekenis in zagen. Zijn interesse voor de meest uiteenlopende denksystemen zoals astrologie, rozenkruiserschap, soefisme en tantrisme, voedde zijn praktijk en toont wellicht aan hoe hij de complexe verhoudingen van de mens met het bestaan wilde vatten.

Meer info over deze tentoonstelling: artcenter.hugovoeten.org en www.facebook.com/artcenterhugovoeten