Mike Tseng – Martijn Vanbuel Quartet | 24.09.2018

café Brigand

Omschrijving

Jazz in Thals Sessions
Mike Tseng – Martijn Vanbuel Quartet

Maandag 24 september 2018
café Brigand, Bovenrij, Herentals
Deuren: 19u30 – Aanvang: 20u30
Inkom: 15 euro – Reservaties: [email protected]

Line up:
Mike Tseng (piano), Martijn Vanbuel (bass), Tim Finoulst (gitaar), Daniel Jonkers (drums).
Belgisch bassist Martijn Vanbuel en Taiwanese pianist Mike Tseng spelen al meer als tien jaar samen. Ze ontmoetten elkaar in Brussel, toen Mike er aan het Koninklijk Conservatorium studeerde. Martijn woonde in die periode (2006-2014) in Taiwan.
Toen Mike in 2009 met een masterdiploma naar Taiwan terugkeerde, vroeg Martijn hem onmiddelijk in zijn band Orbit Folks te spelen, waarmee ze drie albums opnamen.
Daarnaast speelde Mike Tseng ook in clubs in Korea, Japan, China en Indonesië en schitterde op grote evenementen zoals het Fukuoka Jazz Festival, Java Jazz, e.a. In 2012 begon hij met zijn eigen Symbiosis Trio waarin ook Martin meespeelde.
Sinds 2014 woont Martijn terug in Belgie, maar ze blijven contact houden en bij gelegenheden samenspelen. In september is Mike in België en dan toeren ze als het Mike Tseng – Martijn Vanbuel Quartet om hun nieuwste composities te spelen. In dit quartet spelen ze samen met Tim Finoulst op gitaar en Daniel Jonkers op drums, met wie ze hun fascinatie voor ritmisch uitdagende en melodische composities delen.