Bart Defoort Quintet

hotel restaurant de Zalm

Omschrijving

Bart Defoort in de Zalm

Bart Defoort : Tenor Sax
Ewout Pierreux : Piano
Hans Van Oost : Guitar
Christophe Devisscher : Double Bass
Toni Vitacolonna : Drums

Bart Defoort is een Belgisch componist en jazzmuzikant die optreedt met eigen orkesten en als tenorsaxofonist verbonden is aan het bigbandorkest Brussels Jazz Orchestra. Defoort speelt ook sopraansaxofoons en klarinet.

Bart Defoort komt uit een muzikale familie. Zijn vader is een klassiek muzikant, zijn broer Kris Defoort is jazzcomponist en pianist. Bart studeerde aan het Brussels Conservatorium bij Steve Houben en volgde masterclasses bij John Ruocco, Joe Lovano en Dave Holland.

Defoort is zeer actief in de jazzscene sinds 1985. Hij was leider van verschillende “Quartets” en “Quintens”, waarmee hij op grote nationale festivals als Jazz Middelheim en Jazz à Liège speelde. Hij nam vier cd’s op als leider, met voornamelijk eigen composities.

Als sideman speelde hij in Europa, in India (met Amit Heri en het Karnataka College of Percussion), Canada, VS en China. Hij is lid van het Brussels Jazz Orchestra (BJO) sinds de oprichting in 1993. Met dit orkest toert hij internationaal, maakt hij opnames en speelt hij de muziek van en met Bert Joris, Frank Vaganee, Maria Schneider, Toots Thielemans, Kenny Werner, Dave Liebman, Bob Mintzer, Tom Harrell, Bill Hollman, Lee Konitz, Philip Catherine, Kenny Wheeler en anderen.

bartdefoort.com