Rebirth::Collective

café Brigand

Omschrijving

Rebirth::Collective in café Brigand

Dree Peremans : trombone
Jo Hermans : trompet
Bruno Vansina : altsaxofoon, klarinet
Wietse Meys : tenorsaxofoon
Joppe Bestevaar : baritonsax
Vincent Bruynincx : piano
Jos Machtel : contrabas
Matthias De Wael : drums

Rebirth::Collective is een Belgische jazz band, in 2010 opgericht door trombone speler Dree Peremans. Het is een octet bestaande uit vijf blazers en een ritme sectie (piano/bass/drums), dat functioneert als een kleine bigband. In deze band kan Dree niet alleen zijn kwaliteiten als muzikant kwijt maar als composer en arrangeur.

De muziek klinkt als bebop en hardbop van de jaren vijftig en zestig, maar dan in een zeer actueel kleedje. Door de  individuele solo kwaliteiten van elk van de leden, gecombineerd met de kracht van een octet en een veelzijdige ritme sectie, evolueert hun muziek van gevoelige ballades tot brandende uptempo’s met diepe groove momenten en spannende solo battles.

Rebirth::Collective was ‘Artist in Residence’ in een van Belgisch meest legendarische jazz clubs, Café Hopper in Antwerpen.  Zo kon de band bouwen aan zijn repertoire en aan een eigen publiek. Ze brachten een eerste cd uit in april 2013 bij SoulFactory Records, het label van zangeres Tutu Puoane en pianist Ewout Pierreux.

www.rebirthcollective.com