Bram Weijters – Chad McCullough Quartet

café Brigand

Omschrijving

Jazz in Thals Sessions
Bram Weijters – Chad McCullough Quartet

Dinsdag 21 maart 2017
café Brigand, Bovenrij, Herentals
Deuren: 19u30 – Aanvang: 20u30
Inkom: 12 euro – Reservaties: www.schaliken.be

Line up: Bram Weijters (piano), Chad McCullough (US) (trumpet), Piet Verbist (bass), Lionel Beuvens (drums)

De Belgische pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough trokken in 2010 naar het Canadese Banff om deel te nemen aan de International Workshop in Jazz and Creative Music. Deze ontmoeting was het begin van een mooie samenwerking. Sindsdien hebben ze niet alleen enkele geslaagde tournees in België en de Verenigde Staten achter de rug, maar brachten ze ook enkele albums uit.

De band wordt regelmatig bewierookt om zijn mooie, lyrische en complexloze muziek en hun kenmerkende combinatie van melancholie, hoop en drive is doorheen de jaren enkel gegroeid.
In hun zesjarige bestaan hebben ze niet alleen geslaagde tournees in België, de Verenigde Staten en Rusland achter de rug, maar brachten ze ook drie goed ontvangen albums uit: hun fel gesmaakt debuut ‘Imaginary Sketches’, de opvolger ‘Urban Nightingale’ en het meest recente ‘Abstract Quantities’. Deze drie albums kwamen uit op het Belgische W.E.R.F-label èn het Amerikaanse Origin Records.

De twee co-leaders en componisten van de groep worden bijgestaan door een dijk van een ritmesectie. Zij vormen de aanstekelijke, subtiel uitdagende motor van de groep, steeds stuwend zonder in clichés te vervallen. Op contrabas hebben we contrabassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij oa Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet. Drummer van dienst is Lionel Beuvens, die als sideman bij talloze kwalitatieve belgische groepen actief was en is, en ook met z’n eigen band internationale band goed ontvangen wordt.