Jelle Van Giel Group | The Journey

Jazz in Thals Sessions Hotel Karmel

Omschrijving

Jazz in Thals Sessions
Jelle Van Giel Group

22 september 2017
Hotel Karmel, Grote Markt 39, Herentals
Deuren: 19u30 – Aanvang: 20u30
Inkom: 15 euro – Studenten: 7,5 euro (aan de kassa)
Reservaties: [email protected]  –  VVK: café Brigand – café De Zalm – hotel Karmel

Met het tweede concert in de reeks Jazz in Thals Sessions staat op vrijdag 22 september 2017 de Jelle Van Giel Group op het podium in de kapel van hotel Karmel, een voormalig Karmelietessenklooster. Tijdens dit clubconcert stelt deze groep zijn nieuwe cd ‘The Journey’ voor. Schitterde muziek op een uitzonderlijke locatie.
Jelle Van Giel Group | The Journey
Nu Songs For Everyone iedereen heeft bereikt en beroerd, brengt Jelle Van Giel Group een nieuw album uit dat de luisteraar terug op sleeptouw neemt: The Journey. Je herkent in acht composities opnieuw de inspiratie die Jelle haalt uit het dagelijkse leven, maar ook uit overweldigende reizen en belevenissen. The Journey is een tocht langs betoverende muzikale landschappen waar iedereen zich thuis voelt.
Jelle Van Giel Group brengt toegankelijke jazz in cross over met rock, klassieke muziek en Afrikaanse ritmes. Jelle Van Giel, drummer en de drijvende kracht achter dit energieke septet, tekent voor de composities en arrangementen. Het zijn stukken die telkens veel ruimte laten voor persoonlijke inbreng van de verschillende muzikanten. In hun samenspel schakelt deze groep vlotjes over van ingetogen momenten naar pure swing en funky stuff.
De groep bestaat naast drummer en componist Jelle Van Giel uit Carlo Nardozza (trompet/flugel), Bart Borremans (tenorsax), Tom Bourgeois (altsax), Tim Finoulst (gitaar), Bram Weijters (piano) en Janos Bruneel (contrabas).