Dirk Dergent Trio feat. Leah Kline

Café Brigand

Omschrijving

Léah Kline (zang)
Dirk Van der Linden (gitaar)
René Rooimans (hammond)
Dirk Dergent (drums)

Dirk Dergent en  Dirk Van der Linden kent iedereen wel van het Dirk Van der Linden Trio. Voor deze gelegenheid vormen ze samen met René Rooimans op hammond het Dirk Dergent Trio. Tijdens Jazz in Thals begeleiden ze de ervaren Amerikaanse jazz-zangeres Léah Kline.

Léah Kline, geboren in Japan, startte een dans-, theater- en zangcarrière in de Verenigde Staten. Ze reisde de wereld rond en kwam uiteindelijk in Amsterdam terecht.
Met hart en ziel vertolkt Léah niet alleen het ‘American Songbook’ maar ook haar eigen songs en teksten. Zij zingt, swingt, zwoelt, scheurt, spreekt & beweegt! Het is opvallend – en een bijzonder compliment – dat ze in het land van de jazz, Amerika, in The Jazz Singers, the Ultimate Guide by jazz criticus Scott Yanow, voorkomt als één van de ‘Top jazzvocalisten ooit’.
Léah Kline heeft duidelijk haar eigen stijl en toon, waarvan de albums  ‘Playground’,  ‘JuzzFlirtin’ en ‘Boogie in my Heart’ het bewijs leveren. In 2014 vierde Léah met haar concerten 13 jaar samenwerking met Europese jazzmusici: van liedjes schrijven, arrangementen maken en poëzie zingen. Haar veelzijdigheid is te beluisteren op haar eerste 5 cds. Zij treed op met haar eigen kwartet, maar is ook een veel gevraagde gast zangeres in talloze ander bezettingen.