Eliott Knuets Quartet

Omschrijving

Eliott Knuets Quartet
’t Theatercafé (kelder)

Eliott Knuets is een van die jonge (18-jarige) Belgische gitarist die op 6-jarige leeftijd gitaar begon te spelen. Aanvankelijk ondergedompeld in de muzikale wereld van de rock, ontwikkelde hij al snel een passie voor jazz. Hij trainde bij Peter Hertmans en Bert Cools.

Toen hij pas 16 jaar oud was, had hij het grote geluk om met Wynton Marsalis te jammen tijdens een tournee in België. Marsalis zag hem en nodigde hem uit om in Dizzy’s Club in New York te komen spelen maar wegens de coronacrisis werd het een virtuele sessie. Nadien werd Eliott uitgenodigd om met het Brussels Jazz Orchestra te spelen voor een live sessie.
Begin dit jaar speelde hij bij de opening van het Django Folllies 2022 festival. In februari stond hij nog op het grote podium van BOZAR voor een concert met zijn eigen composities.

Zijn spel wordt verrijkt door de invloeden van vele musici naar wie hij luistert en die hij waardeert, zoals Pat Metheny, John Scofield, Mike Moreno, Lage Lund, Peter Bernstein, Kurt Rosenwinkel, Jesse Van Ruller, Brad Mehldau, Herbie Hancock, Joshua Redman, Wynton Marsalis…

In januari 2021 nam Eliott zijn eerste album op met Olivier Collette (piano), Sam Gerstmans (contrabas), Daniel Jonckers (drums) en voor een paar nummers, Stéphane Guillaume (tenorsax, sopraan & fluit) en Peter Hertmans (gitaar).

Eliott Knuets (gitaar), Olivier Collette (piano), Sam Gerstmans (contrabas) en Daniel Jonkers (drums)