James & Black and band

café De Max

Omschrijving

James & Black and band
in café De Max

Bruce James (keys), Bella Black (vocals), Eelke Mastebroek (guitar), Jeroen Capens (sax), Dree Peremans (trombone), Erik Rademakers (bass), Jordi Geuens (drums)

Bruce James en Bella Black zijn twee artiesten uit Texas die een mix van blues, jazz en soul brengen. Een van hun sterkste punten is hun harmonieuze samenzang. Bruce James is een echte soulman. Luister naar zijn muziek en je zintuigen worden geprikkeld als nooit tevoren. Hij wordt wel eens vergeleken met Ottis Redding en Tom Waits. In zijn carriere deelde Bruce het podium met onder andere Jimmy Smith, Bernie Worrel, Burning Spear, The Last Poets en vele anderen.
Bella Black is een geboren songwriter, herkenbaar aan haar energievolle en contralto stem. Haar stijl is een mix van R&B, soul, jazz en rock. Tijdens haar debuut tour door Europa noemde men haar de nieuwe Nina Simone, met een sausje van Skunk Anansie.

Het is ondertussen al een zevental jaren geleden is dat Bruce James en Bella Black besloten om naar Europa te komen. Een sprong die hen al in vele landen gebracht heeft: Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland en België…  Voor hun optredens weten ze zich steeds te omringen met de beste muzikanten.

Be there!

www.jamesandblack.org