Nilson Matta’s Brazilian Voyage

Hotel De Zalm

Omschrijving

Nelson Matta’s Brazilian Voyage
in hotel De Zalm

Nilson Matta (ac. bass), Bruno Castellucci (drum), Hendrik Braekman (gitaren), Greg Houben (trompet en zang) en John Snauwaert (saxen).

Nilson Matta, geboren in San- Paulo en als tiener verhuisd naar Rio De Janeiro, werd bekroond met een Gramy-award met o.a. Joe Henderson. Hij geeft de Braziliaans ritmes als kind met de paplepel meegekregen en is mede door zijn invloed door de New-Yorkse jazzscene gekend als een vernieuwer van deze muziek. New-York is zijn thuisbasis sinds eind de jaren 80, maar hij speelt nog regelmatig in Brazilie en in de rest van de wereld met Trio Da Paz.
Dit Trio Da Paz met drummer Eduardo “Duduka” Da Fonseca, guitarist Romero Lubambo en bassist Nilson Matta, alle drie “Brasilian jazzmen of New York City” viert dit jaar zijn 30 jarig bestaan.

In zijn Brazilian Voyage project vertrekt Nilson Matta van de Braziliaanse roots-muziek en ritmes uit deze rijke cultuur. Maar ook in Brazilie zijn muzikanten steeds op zoek naar nieuwe invloeden in hun muziek en daardoor is ook die muziek voortdurend in beweging en ontwikkeling.

Met saxofonist John Snauwaert, heeft Nilson zijn belgische bloedbroeder bij zich. John bezocht al verschillende keren het land van de samba en werkt al zes jaar samen, aan verschilde projecten, met  bassist Nilson Matta van wie hij de Braziliaanse muziek van dichter bij leerde kennen.
Hij is door de organisatie Samba Meets jazz, van uit New-York gevraagd om de komende jaren te doceren in New-York en Rio De Janeiro voor een internationale Samba Meets Jazz stage.

Wie het liever wat “warmer” heeft, mag deze passage van Nilson Matta’s Brazilian Voyager zeker niet missen.