Jan Muës Quartet

café 't Theater

Omschrijving

Jan Muës Quartet in café ’t Theater

Jan Muës : bugel, trompet en zang
Johan Sabbe : piano
Mario Vermandel : contrabas
Luc Vanden Bosch : drums

Jan Muës Quartet is een jazzensemble dat al jaren bekend staat om zijn melodieuze en swingende benadering van de jazzmuziek. Met zijn kwartet weet Jan het publiek te boeien met een brede waaier aan muzikale sferen en emoties: van vrolijk en speels tot ingetogen en melancholish, altijd  gekoppeld aan een onweerstaanbaar, meeslepend ritme. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende standards, bossa, latin, funk en  eigen werk.

Jan Muës houdt van improvisatie, arrangeren en componeren. Met zijn eigen kwartet en septet speelde hij op nationale en internationale festivals en podia: Middelheim, Milaan, Madrid, Cambridge, Berlijn, de Gentse feesten, Amsterdam, de World Expo in Sevilla,…

Hij was ook jaren de eerste solist in het orkest en de combo van François Glorieux en hij speelde in het BRT Jazzorkest. Als solist speelde hij met het Vlaams Radio Orkest o.l.v. François Glorieux.
Voor zijn oeuvre als componist-arrangeur kreeg hij in 1997 de vijfjaarlijkse SABAM Award. In opdracht van KLARA nam hij in 2004 het album Jan Muës Cool Cargo op (LC music).

www.janmues.be