Jo Hermans & Friends

Chapelle Imperial

Omschrijving

Jo Hermans & Friends
in Chapelle Imperial

Opgelet! Dit openingsconcert start stipt om 20u00.
Gezien het beperkt aantal plaatsen is reservatie voor het openingsconcert verplicht. Inschrijven kan via mail naar [email protected].

Jo Hermans : bugel, trompet
Jean François Assy : cello
David Thomaere : keys
Marc Bonne : drums

Jo Hermans is een muzikale veelvraat die de muziek met de paplepel heeft binnengekregen. Hij komt uit een muzikale familie die de voorbije generaties vooral bestond uit kleermakers en muzikanten. Zo kwam hij al vroeg in contact met muziek en dat was dankzij het orgel van mijn grootvader. Jo leefde zich wel uit op het Hammond-orgel van mijn grootvader, maar de volgende stap was de muziekschool en de fanfare en dus moest hij een ander instrument kiezen.

Jo koos bewust voor een veelzijdig instrument als de trompet en liet zich de weg wijzen door voorbeelden als Theo Mertens en Bert Joris. Een opleiding bij de Kunstacademie van Herentals, in het kunsthumaniora en bij het conservatorium in Antwerpen én Amsterdam wierpen hun vruchten af. Want wie vandaag een trompettist nodig heeft, doet als maar vaker een beroep op het talent van Jo Hermans.

Vorige editie van Jazz in Thals was hij er ook bij, als trompettist bij Rebirth Collection. Voor het openingsconcert van deze editie kiest hij voor een meer intieme bezetting met cello, keys en drums.

Wie wil proeven van de veelzijdigheid van deze blonde dertiger uit Tielen, mag deze kans niet missen. Registreer je daarom vandaag nog voor dit bijzonder concert.