OTOMACHINE | Happy Men

Jazz in Thals Sessions café De Max

Omschrijving

Jazz in Thals Sessions
OTOMACHINE

HELAAS MAAR VOLZET!

Zondag 12 november 2017
Café De Max, Nieuwstraat, Herentals
Deuren: 19u30 – Aanvang: 21u
Inkom: 15 euro
Reservaties: [email protected]  –  VVK: café Brigand – café De Max

This is not a gig as you know it, it’s a PARTY!
Jazz in Thals Sessions #3 wordt geen doorsnee jazzconcert. Met OTOMACHINE op het podium van de hipste kroeg van Herentals, café De Max, mag je je verwachten aan stomende funk en een overweldigende performance, gebracht met een enthousiasme dat grenst aan delirium.

OTTOMACHINE
‘Alles op zijn tijd’, moet Frank Deruytter gedacht hebben…
Maar na een parcours van meer dan 20 jaar in allerlei eigen bands en omzwervingen als sideman op Belgische en internationale podia, was de tijd rijp om zijn ultieme droom waar te maken: OTOMACHINE.
Inspiratie vond hij in de ‘train de die’ van zijn eigen vader, die met weinig middelen altijd wel ergens een reden ziet om feest te vieren en daarmee andere mensen al hun zorgen doet vergeten. Of hoe de grootste ontroering schuilgaat achter schijnbaar alledaagse dingen. Die onvoorwaardelijke liefde en energie is de drijfveer voor OTOMACHINE.
Samen met arrangeurs Dieter Limbourg en Lode Mertens richtte Frank Deruytter dit 15-koppig monster op. Het plan kreeg concreet vorm op een terras aan het Noordstation. De rangen werden aangevuld met hun favoriete spelers, de juiste man op de juiste plaats.

OTOMACHINE is geen big band, geen jazz orchestra, wél een uitgebreide ritmesectie met 9 blazers en de tomeloze energie van Frank Deruytter up front. OTOMACHINE speelt enkel eigen repertoire. Invloeden van Funkadelic of George Clinton zijn bij de frontman nooit veraf, maar hier waart ook de ziel van Frank Zappa rond! En Les Mc Cann of Isaac Hayes.
Ze gaan zich te buiten aan de vrijheid die eigen is aan de jazz, flirten met pop, en kruiden hun muzikale gekte met ironie en humor.

De groep bestaat naast saxofonist en frontman Frank Deruytter uit Frank Vaganée (as), Dieter Limbourg (as), Filip Demeyer (ts), Johan Vandendriessche (bs), Carlo Mertens (tb), Lode Mertens (tb), Serge Plume (tp), Nico Schepers (tp), Carlo Nardozza (tp), Bert Gielen (keys), Didier Deruytter (keys), Tom Lodewyckx (git), Vincent Pierins (bass) en Bram Raeymaekers (drms)

www.otomachine.com